Josep Pascual: “Des de Compromís per Benidorm hem hagut d’assumir les reivindicacions que PSOE, CDL i PP callen. El deute del Consell amb Benidorm és flagrant i ací ningú ha alçat la veu. ”


El Portaveu a les Corts Valencianes de Compromís, Enric Morera, va presentar el darrer 22 de març una pregunta parlamentària orientada a conéixer les previsions de pagament de les obligacions que el Consell té amb Benidorm. Un deute que ascendeix a més de 3 milions d’euros.

Segons Enric Morera, “Hem observat que el Consell deu a Benidorm per la seua condició de municipi turístic obligacions pendents des de 2009 per valor d’1,5 milions d’euros. I en Serveis Socials es deuen des de 2011 dues factures per valor total de 638.000 euros. També són prou elevats els deutes pendents en programes d’ocupació, desenvolupament local, tallers i orientació laboral -316.000 euros-, en subvencions d’escolarització de centres d’educació infantil -259.000 euros-, i en ajudes al conservatori -167.000 euros-.

El Síndic de la Coalició a banda remarca que “Són cridaners, pel seu profund calat social, els abonaments pendents en plans per a discapacitats i tallers -89.000 euros-, les ajudes psicològiques a dones maltractades -31.000 euros- o, atenció i prevenció de drogodependències –més de 22.000 euros-

Des de Compromís per Benidorm lamenten profundament que aquests pagaments pendents redunden en perjudici de la ciutadania benidormera i en detriment de la qualitat dels serveis públics bàsics. Així mateix, esmenten els casos del Centre Cultural paralitzat i el mal estat de l’IES Pere Maria Orts com a clares negligències polítiques de la Generalitat governada pel Partit Popular.

“Per decència política i estima a aquesta ciutat, preguem una vegada més a tots els polítics de la Corporació Municipal que deixen per un moment les seues acusacions i discrepàncies, es posen d’acord i reivindiquen tots plegats a la Generalitat un millor tracte per a Benidorm.” conclou el Portaveu Local de Compromís per Benidorm, Josep Pascual.

Benidorm, 26 de març de 2013